13.05.2019

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές 2019 στους Μύλους

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετείχε στην επικοινωνιακή δράση του ΥΠΠΟΑ «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με τη διοργάνωση εκδήλωσης στην Τ.Κ. Μύλων της ΔΕ Λέρνας του Δήμου Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου και τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Η εκδήλωση αυτή με θέμα «Περίπατος στον Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη» πραγματοποιήθηκε στις 9-5-2019, στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας, στο περιβάλλον των Πηγών της Λέρνας, της Αλκυονίας λίμνης και του Ποντίνου ποταμού και περιλάμβανε :

  • Ξενάγηση 110 μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της ΠΕ Αργολίδας και 35 φοιτητών Γεωλογίας του ΑΠΘ στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας, με ταυτόχρονη θέαση των πηγών της, της Αλκυονίας λίμνης και του Ποντίνου ποταμού που συνδέονται με : α) το μυθολογικό υπόβαθρο της περιοχής, β) τους χώρους λατρείας των ιστορικών χρόνων, γ) τις οχυρώσεις των ενετικών χρόνων, δ) τη λειτουργία των «Αφεντικών Μύλων», οι οποίοι έδωσαν το όνομά τους στο σημερινό χωριό και των οποίων η σημασία τεκμαίρεται από τη μάχη των Μύλων το 1825 και δ) την υδροδότηση των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους – Μυκηνών τη σημερινή εποχή.
  • Περίπατο των μαθητών και των φοιτητών μαζί με εκπροσώπους του Κέντρου Περ/κής Εκπαίδευσης Ν. Κίου στην Αλκυονία λίμνη και τον Ποντίνο ποταμό και βιωματικές δραστηριότες των μαθητών στην περιοχή των Πηγών, με απόδοση σε ζωγραφική και πηλοπλαστική ευρημάτων από τον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας και απεικονίσεων των σχετικών με την περιοχή μύθων.
Νέα