08.10.2018

"Η ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ"

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που για πρώτη φορά φέτος γιορτάζεται την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 με το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού "Η Συναρπαστική Κυρία Συντήρηση".

Στόχος είναι η ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και η σημαντική της συνεισφορά στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εργαστήρια συντήρησης σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει το αθέατο επάγγελμα του συντηρητή. Οι επισκέπτες θα μυηθούν στα μυστικά της συντήρησης με επισκέψεις σε εργαστήρια ή εργοτάξια, διαλέξεις, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενηλίκους κ.ά.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 8-21 Οκτωβρίου 2018.

https://www.culture.gr/el/information/SitePages/view.aspx?nID=2384

Τις δράσεις συντονίζουν από κοινού η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Νέα