03.05.2019

Περίπατος στον Ποντίνο Ποταμό και την Αλκυονία Λίμνη

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2019

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με τη διοργάνωση εκδήλωσης στην Τ.Κ. Μύλων της ΔΕ Λέρνας του Δήμου Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου και τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 9-5-2019 (ημέρα Πέμπτη) στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας, στο περιβάλλον των Πηγών της Λέρνας, της Αλκυονίας λίμνης και του Ποντίνου ποταμού και το θέμα της θα είναι «Περίπατος στον Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει :

  • Ξενάγηση μαθητών των Δημοτικών Σχολείων (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις) και των Γυμνασίων της ΠΕ Αργολίδας στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας, με ταυτόχρονη θέαση των πηγών της, της Αλκυονίας λίμνης και του Ποντίνου ποταμού που συνδέονται με : α) το μυθολογικό υπόβαθρο της περιοχής, β) τους χώρους λατρείας των ιστορικών χρόνων, γ) τις οχυρώσεις των ενετικών χρόνων, δ) τη λειτουργία των «Αφεντικών Μύλων», οι οποίοι έδωσαν το όνομά τους στο σημερινό χωριό και των οποίων η σημασία τεκμαίρεται από τη μάχη των Μύλων το 1825 και δ) την υδροδότηση των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους – Μυκηνών τη σημερινή εποχή.
  • Περίπατο των μαθητών μαζί με εκπροσώπους του Κέντρου Περ/κής Εκπαίδευσης Ν. Κίου στην Αλκυονία λίμνη και τον Ποντίνο ποταμό και βιωματικές δραστηριότες των μαθητών στην περιοχή των Πηγών, με απόδοση σε ζωγραφική και πηλοπλαστική ευρημάτων από τον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας και απεικονίσεων των σχετικών με την περιοχή μύθων.

 

Ημερομηνία εκδήλωσης: 9/5/2019

Ώρα εκδήλωσης: 8.30-14.00

Σημείο συνάντησης: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΛΕΡΝΑΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό/Όνομα:

Ελένη Σαρρή : 2752-0-25063, 2752-0-27502, εσωτ. 1

Νίκος Κατσαραίος : 2752-0-27502, εσωτ. 3, 8.

 

Επισυνάπτονται δύο φωτογραφίες από την περυσινή εκδήλωση στην ίδια περιοχή.

                                                                                                     ΕΦΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Νέα