17.05.2017

Ο Αδριανός, ο αυτοκράτορας με τα χίλια πρόσωπα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2017

 

 «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες:

τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται»

 

Το ICOM, με την επιλογή του θέματος αυτού, επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως φορείς κοινωνικής ειρήνης, πιστεύοντας ότι η παρουσίαση αμφιλεγόμενων ή αμφισβητούμενων ζητημάτων μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την κοινωνική συμφιλίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων. Τα μουσεία μπορούν να συμβάλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας. Επιπλέον, ως χώροι διαμεσολάβησης και διαλόγου, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνική αντιμετώπιση τραυματικών ιστοριών, προσφέροντας πολλαπλές οπτικές και αναγνώσεις.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017

η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας

προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να επισκέπτεται τον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους

και να ανακαλύπτει ξανά ένα σπουδαίο γλυπτό του ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού.

Ο Αδριανός, ο αυτοκράτορας με τα χίλια πρόσωπα

υπήρξε μία πολυσχιδής πνευματική προσωπικότητα, που με το έργο του σηματοδότησε την αναγέννηση των ελληνικών Γραμμάτων και Επιστημών στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, υλοποιώντας παράλληλα ένα τεράστιο αριθμό τεχνικών έργων.

Στον προγραμματισμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας  για τους προσεχείς μήνες είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και θεματικών δράσεων και περιηγήσεων στον αύλειο χώρο του  Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους.   

Ο κήπος του θα είναι ανοιχτός, με ελεύθερη είσοδο

Τρίτη έως και Παρασκευή: 10:00πμ - 13:00

 

Νέα