08.06.2017

Εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα

Την Παρασκευή 09 Ιουνίου και ώρα 17:00 έως 18:00 στο http://europeanschoolradio.eu/player.php, οι μουσικοί παραγωγοί της Γ2 τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Άργους και ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ τους κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ολοκληρώνουν, με μια ραδιοφωνική εκπομπή, το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας

«ΔιαβάΖΟΥΜΕ το Άργος»

Στη διάρκεια της δράσης ακολουθήσαμε την ιστορική διαδρομή των σημαντικότερων μνημείων της πόλης μας: Το κάστρο Λάρισα, το Αδριάνειο υδραγωγείο, το Νυμφαίο, το Κριτήριο, το Αρχαίο Θέατρο, τις Θέρμες, την Αρχαία Αγορά, το Βυζαντινό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Νεοκλασική Αγορά. Μάθαμε την ιστορία τους και ανακαλύψαμε πτυχές από τη ζωή των ανθρώπων που τα δημιούργησαν και έζησαν πριν πολλά χρόνια στο Άργος. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως αγαπήσαμε όλα αυτά τα μνημεία και κατανοήσαμε πόσο σημαντική είναι η προστασία και η ανάδειξή τους.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά, και από την επόμενη σχολική χρονιά 2017-2018 θα υλοποιηθεί για όσα σχολεία επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

Η ζωγραφιά που απεικονίζεται, πλάι στην αφίσα του προγράμματος, δημιουργήθηκε από τα 26 παιδιά του Γ2 τμήματος και είναι αφιερωμένη στη διευθύντρια της ΕΦΑ Αργολίδας κ.Άλκηστη Παπαδημητρίου.

Νέα