02.08.2017

Αύγουστος και Μνηνεία 17

Ο Δήµος Ναυπλιέων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σας προσκαλούν στην 3η διοργάνωση των εκδηλώσεων µε τίτλο «Αύγουστος και Μνηµεία».

 

05.08.2017

Θεατράκι Ψαροµαχαλά / ώρα 21.00

Καραγκιαούρης Νικόλας

 ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΠΕΡΕΤΑΣ ΚΑΙ ΟΠΕΡΑΣ

“Σφίξε µε και ενωµένα τα χείλη ας µένουν” Μια διαδροµή σε µουσική των Mozart, Bizet, Lehar, Curtis, Σακελαρίδη, Χατζηαποστόλου, Αττίκ κ.α. Με τον βαρύτονο Νικόλα Καραγκιαούρη, την µέσόφωνο Φωτεινή Αθανασάκη και τον Πιανίστα Πάνο Λουµάκη.

 

07.08.2017

Κάστρο Παλαµηδίου / ώρα 21.00

Ευανθία Ρεµπούτσικα

 Ένα ταξίδι από την ανατολή στη δύση

 

 12.08.2017

Πλατεία Συντάγµατος  / ώρα 21.00

Συµφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηαίων 

 

19.08.2017

Αρχαία Ασίνη  / ώρα 21.00

Καγιαλόγλου Αλίκη

 ‘’Η Άλίκη Καγιαλόγλου τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι και Astor Piazzolla‘’

Παίζουν: Αλ. Αβελιώδης πιάνο, Ν. Μανιταράς κιθάρα, Σόλης Μπάρκι κρουστά

 

 

26.08.2017

Αρχαία Τίρυνθα  / ώρα 21.00

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια με τη μοναδική κρυστάλλινη φωνή της θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της μουσικής της σε ένα δίωρο πρόγραμμα εφ΄ όλης της ύλης. Μαζί της Γ. Γεωργιάδης (μπάσο) Θ Κοντογεώργης (πιάνο)Ν. Μέρμηγκας (λάφτα λαούτο, μπουζούκι), Δ. Τσάκας (σαξόφωνο) Α. Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα και ενορχηστρώσεις)  

 

31.08.2017

Μιδέα Ακρόπολης  / ώρα 21.00

Θεοδωρίδου Σόνια

 Μία ανθολογία από το παγκόσµιο και ελληνικό ρεπερτόριο. Αγαπηµένα µελωδίες απο τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Λούτσιο Ντάλλα, και απο τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Έννιο Μορικόνε. Μαζί µε την Ορχήστρα Mobile και σε µουσική διεύθυνση Θεόδωρου Ορφανίδη.

 

 

* Για τη δωρεάν µεταφορά των επισκεπτών στις εκδηλώσεις διατίθεται το κόκκινο ανοικτό λεωφορείο µε αφετηρία το σηµείο «Πι» του λιµένος του Ναυπλίου στις 20:00.

 

 Μια πόλη κι ένας δήµος που φωτίζουν και φωτίζονται  από τη λάµψη των µνηµείων επιθυµούν να µοιραστούν  µαζί σας την αγάπη για τον πολιτισµό, ανοίγοντας τις πόρτες των αρχαιολογικών µας χώρων και χρωµατίζοντάς τους µε ένα πολυποίκιλο µουσικό πρόγραµµα.

Τη φετινή χρονιά επιλέγουµε έξι διαφορετικά σηµεία συνάντησης: την Ακροναυπλία, το Φρούριο Παλαµήδι, την Πλατεία Συντάγµατος, την Αρχαία Ασίνη, τις µυκηναϊκές Ακροπόλεις της Τίρυνθας και της Μιδέας και φιλοξενούµε από τις 5 έως τις 31 Αυγούστου εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής, δένοντας τα καλοκαιρινά µας βράδια µε τις µνήµες που γεννούν τα µνηµεία µας.

Ζούµε δύσκολες µέρες. Βιώνουµε όλοι µας µια παρατεταµένη κρίση µε δραµατικές οικονοµικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Αυτή ακριβώς την εποχή ο πολιτισµός παραµένει µία αξία σταθερή και αδιαπραγµάτευτη που έχει τη δυναµική να οδηγήσει τον τόπο µας σε καλύτερες ηµέρες. Με πενιχρά µέσα αλλά µε µεγάλη καρδιά φροντίζουµε να µπορούν τόσο οι δηµότες µας, όσο και οι επισκέπτες, µε ελεύθερη είσοδο, να απολαύσουν στιγµές ψυχικής ανάτασης.

Ευχαριστούµε όλους όσοι συµβάλλουν στην πραγµατοποίηση αυτής της διοργάνωσης. Αυτούς που  ανταποκρίνονται στο κάλεσµά µας να ενώσουµε τις δυνάµεις µας για ένα άρτιο αποτέλεσµα, αλλά και όσους στηρίζουν το θεσµό µε την παρουσία τους. Συνοδεύουµε την πρόσκλησή µας σε αυτές τις µουσικές βραδιές µε την ευχή να γευτούµε τη µαγεία των µοναδικών χώρων µνήµης µέσα από ιδιαίτερα ακούσµατα και µελωδίες.

Ο θεσµός «Αύγουστος και Μνηµεία» αποτελεί µια ακόµα προστιθέµενη αξία στην πλούσια πολιτιστική κληρονοµιά αυτού του ευλογηµένου και ξεχωριστού τόπου µας.

 

Δηµήτρης Κωστούρος                              Άλκηστις Παπαδηµητρίου

Δήµαρχος Ναυπλιέων                        Έφορος Αρχαιοτήτων

Αργολίδας

Νέα